Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Málnás-gesztenyés profiterol

20180522_150359-01.jpeg

Tudom, hogy nem ez az első profiterol recept a blogon, de a klasszikus ízvariációknak kijárt már a vérfrissítést. Ezúttal könnyű, vaníliás gesztenyekrém és fanyar, pirosló málnahab hoz egy kis megújulást a nyári desszertkínálatunkba.

20180522_151134-01.jpeg

Az égetett tésztához100 g olaj

  • 100 g víz
  • csipet só
  • csipet cukor
  • 100 g liszt
  • 3-4 db tojás

A málnahabhoz:

  • 200 g málna
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • csipet só
  • 300 g habtejszín, habbá verve

A gesztenyekrémhez:

  • 250 g édesített gesztenyepüré
  • 1 teáskanál rum
  • 2 teáskanál vaníliaesszencia
  • 300 g habtejszín, habbá verve

20180522_150444-01.jpeg

Egy lábasba  mérjük az olajat, a vizet, a sót és a cukrot. Addig melegítjük míg kicsit el nem kezd köpködni, ekkor egy részletben hozzászórjuk a lisztet és fakanállal resztelni kezdjük, azaz folyamatosan addig keverjük míg el nem válik a lábas falától. Keverőgépbe tesszük a masszát és habverővel gyorsan keverjük, közben a felütött és elhabart tojásokat, apró részletekben hozzáadjuk. 

Sima csöves habzsákba töltjük a tésztát és sütőpapírral fedett lemezre 3 cm-es kis halmokat nyomunk. Megpermetezzük a halmokat vízzel és 210°C-ra előmelegített sütőben, 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Tegyük félre a megsült golyókat. 

20180522_151203-01.jpeg

A málnahab elkészítésével folytatjuk a desszertet. A málnát a cukorral és a sóval egy nyeles forralólábasba mérjük. Kevergessük, hagyjuk hogy a málna kiengedje a levét, a cukor pedig feloldódjon. Pürésítsük botmixerrel, szűrjük át és hagyjuk hűtőhidegre hűlni. A hideg málnaszószt finoman forgassuk össze a tejszínhabbal és tegyük félre. 

A gesztenyepürét mérjük egy keverőtálba és keverjük simára a rummal, valamint a vaníliával. Végül forgassuk hozzá finom mozdulatokkal a tejszínhabot. A kész krémet töltsük hegyes, keskeny csővel ellátott habzsákba. Az égetett tészta golyók alját lyukasszuk ki egy kés hegyével vagy egy fakanál nyelével. Töltsük meg a gesztenyés krémmel, a töltött golyókat pedig nyomjuk fejjel lefelé a málnahabba. A kész profiterolt tegyük egy kínálótálra és fogyasszuk frissen.

20180522_150457-01.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://tejturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr6114095837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png