Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Körtés panna cotta torta

1_5.jpeg

Az egyik kedvenc vendégváró desszertem az olasz tejpuding, a panna cotta. Arra gondoltam, hogy pohár vagy kehely helyett, miért ne lehetne torta formájában is az asztalra tenni. Így alkottam meg a panna cotta torta receptemet, kekszes alappal és vibrálóan színes körtezselével.

20180925_115501-01.jpeg

20180925_115613-01.jpeg

24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformához

Az alaphoz:

  • 160 g darált zabkeksz
  • 40 g darált mandula (helyettesíthető dióval, vagy kesudióval is)
  • 90 g olvasztott vaj

A pontosan kimért hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd a tortaforma aljába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe.

A panna cotta réteghez:

  • 6 g lapzselatin
  • 250 g habtejszín
  • 200 g mandulatej
  • 1 teáskanál vaníliaesszencia
  • 150 g kristálycukor

A lapzselatin beáztatjuk jéghideg vízbe. Egy forralólábasban összemelegítjük a tejszínt, a tejet, a vaníliát és a cukrot, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ekkor kinyomkodjuk a lapzselatint és elkeverjük a meleg keverékben. Ráöntjük a kekszes alapra és visszatesszük a hűtőbe, nagyjából 3-3,5 órára.

20180925_115639-01.jpeg

A körtezselé réteghez:

  • 10 g lapzselatin
  • 450 g hámozott, felkockázott körte
  • 100 g víz
  • 200 g körteszirup (más néven koktélszirup, pl.: Monin)
  • 1-1 csepp citromsárga és zöld ételszínezék (természetes)
  • fél citrom átszűrt leve

A lapzselatint beáztatjuk jéghideg vízbe. A körtét alaposan leturmixoljuk a vízzel, amiből egy hófehér, szinte tejszerű folyadékot kell kapnunk. Ezt egy forralólábasba átszűrjük és hozzáadjuk a szirupot. Forráspontig, kevergetve melegítjük és levesszük a tűzről. Hozzáadjuk az ételszínezéket és a citromlevet és alaposan összekeverjük. Majd jöhet hozzá a kinyomkodott lapzselatin, ami mehet a keverékbe feloldódni. Hagyjuk, nagyjából szobahőmérsékletűre hűlni és kanalazzuk rá óvatosan a panna cotta réteg tetejére. Éjszakára betesszük a hűtőbe, másnap szeletelhetjük és kínálhatjuk. Jó étvágyat!

20180925_115823-01.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://tejturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr4414304783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png