Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Egyszerű banánkenyér


1_6.jpeg

Jöhet egy szelet langyos banánkenyér, amin a kedvenc jégkrémed olvadozik és lassan csordogál rajta egy selymes karamellöntet?

2_4.jpeg

egy püspökkenyérformához:

  • 140 g szobahőmérsékletű vaj + 1 ek a forma kenéséhez
  • 140 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 140 g liszt + 1 ek a forma szórásához
  • 2 tk sütőpor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 db érett banán, villával összenyomkodva

tálaláshoz:

3_2.jpeg

A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Mehet hozzá az átszitált liszt, a sütőpor és a fahéj, alaposan összekeverjük. Végül forgassuk bele a banánt és kanalazzuk a masszát a kivajazott, kilisztezett püspökkenyér formába és toljuk be a 180°C-ra előmelegített sütőbe. Süssük 20-25 percig, illetve tűpróbáig. Miután megsült, a formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd borítsuk ki a formából egy rácsra, ahol hagyjuk langyosra hűlni. Tálalás előtt felszeleteljük és minden szeletre teszünk egy kis gombóc fagyit és egy kevés karamellszószt.

4_2.jpeg

20181107_134516-01.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://tejturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr1014359283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png