Tejturmix

Péter Dani blogja

Banoffee leveles tészta pavlova

1_7.jpeg

A The Great British Bake Off-ban láttam ezt az egyszerű desszertet, egyből csorgott a nyálam. Végülis nevezhetjük egy leveles tészta pavlovának, melyen helyet kap banán, karamellszósz, de még Nutella is. Azt gondoltam, hogy nagyon gejl lesz, de ki kellett próbálnom. Tényleg pakoltam bele kalóriát, édességet, de összhatásban egyáltalán nem volt émelyítően édes. Eskü! Egy sima, tejszínhabos, valódi pavlova sokkal inkább gejl.

2_5.jpeg

Az alaphoz:

  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 2 db banán, vékonyan felkarikázva
  • 1 evőkanál karamellszósz

A leveles tésztát kiterítjük és egy tortaformát kiszúróként használva, kör alakot szaggatunk belőle. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a kiszaggatott alapot, villával sűrűn megszurkáljuk és betoljuk a 220°C-ra előmelegített sütőbe. Miután szépen megemelkedett és aranybarnára sült, rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt korongot megkenjük a karamellszósszal és rásorakoztatjuk, fedésben a banánkarikákat.

3_3.jpeg

A habhoz:

  • 400 g habtejszín, habbá verve
  • 2 evőkanál Nutella

A tejszínhabba finoman beleforgatjuk a Nutellát és rusztikusan elsimítjuk a banánréteg tetején.

A díszítéshez:

  • 2 evőkanál karamellszósz
  • 2 evőkanál Nutella
  • fél tábla karamellás Milka

A Nutellás hab tetejére kézzel, rusztikusan rátördeljük a karamellás csokoládét, majd megcsorgatjuk a mikróban megolvasztott mogyorókrémmel és karamellszósszal. Azonnal, frissen tálaljuk.

4_3.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása