Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Tejszínes-csokis kocka

20180929_114548-01.jpeg

Ma egy egyszerűen elkészíthető, klasszikus ízkombóval bíró sütit hoztam el nektek. Tejszínes-csokis kockának kereszteltem el és szerintem az ünnepekre is tökéletes választás lehet.

20180929_114500-01.jpeg

A piskótához:

  • 5 db tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g liszt
  • 25 g holland kakaópor

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, alsó-felső sütésen. Egy, nagyjából 30x30 cm-es, szögletes, magas falú tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A lisztet elkeverjük a kakaóporral.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk a cukorral, hozzáadjuk a sárgáját is és pár gyors, de annál határozottabb mozdulattal azt is elkeverjük benne. Szitáljuk hozzá a kakaóporos lisztet és finoman forgassuk bele. A tésztát kanalazzuk az előkészített tepsibe és szépen simítsuk el a tetejét. Toljuk be az előmelegített sütőbe 20-25 percre, illetve tűpróbáig. Miután megsült, 5 percig hagyjuk pihenni a tepsiben majd ráfordítjuk egy rácsra, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk teljesen kihűlni. 

Közben elmossuk a tepsit, szárazra töröljük és lehelet vékonyan, az ujjbegyünket használva kikenjük az egészet olajjal. A tepsi aljára visszatesszük 

20180929_114609-01.jpeg

A tejszínes krémhez:

  • 100 g tej
  • 20 g zselatin por
  • 500 g zsíros tej
  • 1 csomag (78 g) Gála vaníliaízű krémpudingpor
  • 2 teáskanál vaníliaesszencia
  • 3 evőkanál porcukor
  • 500 g habtejszín, a porcukorral és a vaníliával habbá verve

A 100 g hideg tejben elkeverjük a zselatin port és hagyjuk megduzzadni 5 perc alatt. Az 500 g tejből és a Gálából elkészítjük a hideg úton készült pudingot a csomagolás alapján. A pudingba finoman beleforgatjuk a vaníliával és porcukorral felvert tejszínhabot. A megduzzadt zselatint mikróban felolvasztjuk, hozzáöntjük a krémhez és egy kézi habverővel, pár, gyors mozdulattal simára keverjük. Azonnal ráöntjük a krémet a piskóta tetejére, elsimítjuk a tetejét és betesszük a hűtőbe legalább 3 órára, amíg megköt.

20180929_114530-01.jpeg

A tetejére:

  • 90 g étcsoki
  • 1 ek olaj

A csokit megolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat és a megdermedt sütemény tetejére öntjük, majd elsimítjuk azt. Betesszük a hűtőbe, míg megdermed a csoki. Dermedés után egy vékony pengéjű, éles késsel körbevágjuk és szeleteljük a kész süteményt. Tálaláskor roppanós habcsókkal tálaljuk. 

20180929_114446-01.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tejturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr7914430064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png