Tejturmix

Péter Dani blogja

Tökéletes, puha sörkifli

20200516_134949-01.jpeg

Tökéletes, pihe-puha, ezerféleképpen variálható sörkifli a hétvégi bulik, házibulik és batyus bálok elengedhetetlen sörkorcsolyája. 

20200516_135018-01.jpeg

nagyjából 25-30 darabhoz

A tésztához:

  • 500 g liszt
  • 250 g langyos tej
  • 125 g étolaj
  • fél evőkanál só
  • 25 g friss élesztő
  • csipet kristálycukor
  • 100 g olvasztott vaj

A tetejére:

  • a szórásnál bármelyik kedvenc hozzávalónkat használhatjuk, pl: szezámmag, köménymag, lenmag, reszelt sajt

A langyos tejben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt a cukor társaságában. Egy nagyobb keverőtálba mérjük a lisztet, a sót és az olajat, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egy tálat finoman kilisztezünk, beletesszük a tésztát, letakarjuk és meleg helyen 1 óra alatt másfél-kétszeresére kelesztjük. Ez után három egyenlő cipóra osztjuk, mindegyikből nyújtunk egy kerek, 5 mm-es lapot. Minden lapot 8-10 cikkre osztunk éles késsel elvágva, megkenjük az egészet olvasztott vajjal és a cikkeket feltekerjük, mint egy kiflit. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, mehet rá a választott szóróanyagunk és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe, ahol aranybarnára sütjük 15-18 perc alatt.

20200516_135005-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása