Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Vajas kocka

20180720_140804-01.jpeg

Hé, Dani, hiszen az előző recepted is sós sütemény volt! Így igaz, viszont hamarosan belépünk a farsangi időszakba és szerintem sokatoknak segítség lehet az ilyesféle partikaja. Anyukáknak akiknek valamit be kell vetni az iskolai farsangon, vagy akár a gyerekeknek, hiszen együtt is elkészíthetők a falatok, annyira egyszerű az egész.

20180720_140742-01.jpeg

A tésztához:

  • 300 g liszt
  • 220 g szobahőmérsékletű vaj (vagy 160 g zsír)
  • 20 g élesztő
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 5 g kristálycukor
  • 1,5 tk só
  • 50 g zsíros tej

Szóróanyagok: 

  • köménymag, szeletelt mandula, mák, reszelt sajt, szezámmag, lenmag, napraforgómag

20180720_140703-01.jpeg

Az élesztőt 50 g langyos tejben felfuttatjuk a cukorral. A lisztet a zsiradékkal - jelen esetben vajjal - elmorzsoljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojás sárgáját, a sót és ha szükséges még egy leheletnyi tejet is. Nem szabad lágy tésztát kapnunk. Ceruza vastagságúra kinyújtjuk és egy éles késsel négyzeteket vágunk belőle. Megkenjük az elhabart egész tojással és megszórjuk a választott szóróanyaggal. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin 2-3 cm távolságra rakjuk egymástól és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe, ahol világos rózsaszínűre sütjük. Lezárható dobozban hetekig eláll!

20180720_140727-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png