Ehhez a tortához egy teljesen új krémet hoztam össze azokból az alapanyagokból, amelyek a kamrámban voltak. A végeredménnyel nagyon is elégedett vagyok, úgyhogy bátran merem ajánlani kipróbálásra bárkinek.
26 cm átmérőjű tortaformához
A piskótához:
- 6 db tojás
- 125 g kristálycukor
- 150 g liszt
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a sárgáját és néhány határozott, gyors mozdulattal elkeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és óvatosan beleforgatjuk. A masszát elsimítjuk a szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformában és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 25-28 percre, illetve tűpróbáig. Sütés után hagyjuk a formában 10 percig, majd távolítsuk el a formát és a sütőpapírt, emeljük egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. Vágjuk két lapba, tisztítsuk meg a tortaformát, aminek az oldalát béleljük ki szilikonos sütőpapírral.
A krémhez:
- 2 csomag (2x78 g) Gála vaníliaízű krémpudingpor
- 600 g tej
- 2 tk vaníliaesszencia
- 1 csipet só
- 80 g étcsokoládé, nagyon finomra aprítva
- 350 g habtejszín, habbá verve
- 2 tk zselatin por
A krémhez a krémporokat kikeverjük a tejjel, a vaníliával, a sóval és a hűtőbe tesszük 10 percre. Miután behúzott a krémpuding, átkeverjük habverővel, hogy szép sima legyen. Elkeverjük benne a finomra aprított csokit, majd finoman beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A zselatint 90 g hideg vízbe szórjuk és hagyjuk duzzadni 10 percig. Miután megduzzadt, mikróban felolvasztjuk és a sztracsatellás krémhez öntjük, néhány gyors, határozott mozdulattal elkeverjük benne.
Az előkészített tortaforma aljába tegyük bele az egyik lapot és kanalazzuk rá a krém felét, jöhet a másik lap és a krém második fele is. Simítsuk el a tetejét és tegyük hűtőbe egy éjszakára. Másnap csatoljuk le a formát, húzzuk le az oldaláról a papírt és díszítsük tetszés szerint az alábbi alapanyagokkal.
A díszítéshez:
- reszelt csokoládé, ízlés szerint
- pár szem friss eper
- három karika lime