Tejturmix

Péter Dani blogja

Sztracsatella torta

20200406_131722-01.jpeg

Ehhez a tortához egy teljesen új krémet hoztam össze azokból az alapanyagokból, amelyek a kamrámban voltak. A végeredménnyel nagyon is elégedett vagyok, úgyhogy bátran merem ajánlani kipróbálásra bárkinek.

20200406_131628-01.jpeg

26 cm átmérőjű tortaformához

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 125 g kristálycukor
  • 150 g liszt

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a sárgáját és néhány határozott, gyors mozdulattal elkeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és óvatosan beleforgatjuk. A masszát elsimítjuk a szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformában és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 25-28 percre, illetve tűpróbáig. Sütés után hagyjuk a formában 10 percig, majd távolítsuk el a formát és a sütőpapírt, emeljük egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. Vágjuk két lapba, tisztítsuk meg a tortaformát, aminek az oldalát béleljük ki szilikonos sütőpapírral.

A krémhez:

  • 2 csomag (2x78 g) Gála vaníliaízű krémpudingpor
  • 600 g tej
  • 2 tk vaníliaesszencia
  • 1 csipet só
  • 80 g étcsokoládé, nagyon finomra aprítva
  • 350 g habtejszín, habbá verve
  • 2 tk zselatin por

20200406_131603-01.jpeg

A krémhez a krémporokat kikeverjük a tejjel, a vaníliával, a sóval és a hűtőbe tesszük 10 percre. Miután behúzott a krémpuding, átkeverjük habverővel, hogy szép sima legyen. Elkeverjük benne a finomra aprított csokit, majd finoman beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. A zselatint 90 g hideg vízbe szórjuk és hagyjuk duzzadni 10 percig. Miután megduzzadt, mikróban felolvasztjuk és a sztracsatellás krémhez öntjük, néhány gyors, határozott mozdulattal elkeverjük benne.

Az előkészített tortaforma aljába tegyük bele az egyik lapot és kanalazzuk rá a krém felét, jöhet a másik lap és a krém második fele is. Simítsuk el a tetejét és tegyük hűtőbe egy éjszakára. Másnap csatoljuk le a formát, húzzuk le az oldaláról a papírt és díszítsük tetszés szerint az alábbi alapanyagokkal.

A díszítéshez:

  • reszelt csokoládé, ízlés szerint
  • pár szem friss eper
  • három karika lime

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása