Tejturmix

Péter Dani blogja

Sült eper

20200523_165843-01.jpeg

Egyik délután mikor Instagram végigszaladtam a képeken, egyből megragadta a tekintetemet Kárai Dávid ragyogóan piros fotója, ami alatt valami sült eperről említett. Nem hagyott nyugodni a gondolat és maga a fotó, így én is készítettem egy adagot.

Végülis egy eper lekvárról beszélünk, ami nincs tartósítva - tehetjük melegen fagyira, hidegen egy tejberizsre vagy egy habos gofrira. 

20200523_165807-01.jpeg

3 adag

Hozzávalók:

  • 380 g friss eper, a zöld része nélkül
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 tk vaníliaesszencia
  • 1 db lime leve és reszelt héja
  • fél citrom leve

A friss, megmosott és zöld részétől megszabadított epret egy keverőtálba rakjuk. Megszórjuk a cukorral, mehet hozzá a vanília, a lime leve és héja is. Alaposan összekeverjük, letakarjuk műanyag fóliával és éjszakára a hűtőbe tesszük "pácolódni".

Másnap mikor már szép mennyiségű levet eresztett az eper, átkeverjük és egy hőálló tálba kanalazzuk, a levével együtt. Betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 25-30 percre. Miután kivettük a sütőből, még forrón hozzáadjuk a citrom levét, átkeverjük és már fogyaszthatjuk is. Amennyiben később használjuk fel, tároljuk hűtőben. Nagyjából 4-5 napig eláll.

20200523_165823-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása