Ha váratlan vendégek jelentkeznek be, vagy egyszerűen csak nincs kedved vagy időd élesztős pogácsával pepecselni, akkor neked találták ki ezt a receptet. Nagyon finom, omlós és ízekben gazdag pogácsa, amiről senki nem mondaná meg, hogy sütőporral készült.
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 1 tk só
- 410 g tejföl
- 100 g puha vaj
- 15 g sütőpor
- 120 g reszelt sajt
A sajt kivételével a hozzávalókat a konyhagép üstjébe mérjük és alaposan összedolgozzuk. A kapott tésztát enyhén lisztezett felületen kézzel picit átgyúrjuk és 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Egy, kb 3-3,5 cm átmérőjű kerek szaggatóval kiszaggatjuk és mindegyik tetejére halmozunk egy keveset a reszelt sajtból. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakozt atjuk és betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre, illetve amíg aranybarna lesz. A tepsin hagyjuk kihűlni.