A házilag készített trüffelgolyó alig pár alapanyagból áll, mégis minden csokiimádót levesz a lábáról. Kevés munkával elbűvölő bonbonokat varázsolhatsz az asztalra. Celofánba csomagolva remek ehető ajándék is lehet belőle.
28 golyóhoz:
- 340 g étcsoki
- 45 g vaj
- 80 g habtejszín
- 50 g rum/brandy
- 2 ek holland kakaópor
- 2 ek porcukor
- 1 marék pirított dió, apróra vágva
A csokit összeolvasztjuk a vajjal. Elkeverjük benne a tejszínt és az alkoholt, majd éjszakára, de legalább 4 órára a hűtőbe tesszük. Másnap diónyi golyókat formázunk belőle kézzel és megforgatjuk a választott kakaóporban, porcukorban és/vagy aprított dióban. Hűtőbe tesszük 20 percre és már fogyaszthatjuk is.