Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Kókuszos keksztekercs

20200723_132932-01.jpeg

Nincs kedved bekapcsolni a sütőt a nyári hőségben, de készítenél valami finom és egyszerű édességet? Mutatom, én hogyan készítem - a ma már klasszikusnak mondható -, kókuszos keksztekercset.

20200723_132915-01.jpeg

2 rúdhoz

A kekszes réteghez:

  • 200 g finomra darált zabkeksz
  • 200 g finomra darált háztartási keksz
  • 50 g darált dió
  • 50 g kókuszreszelék
  • 200 g porcukor
  • 5 ek holland kakaópor
  • 2 mk só
  • 2 ek rum
  • 200 g zsíros tej
  • 100 g feketekávé

Egy nagy keverőtálba mérjük a kekszes réteg összes hozzávalóját és alaposan összekeverjük.

A kókuszos vajkrémhez:

  • 225 g puha vaj/margarin
  • 200 g porcukor
  • 1 tk vaníliaesszencia 
  • 15 g kókuszreszelék

A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, majd elkeverjük benne a kókuszt is.

20200723_133002-01.jpeg

Tiszta munkafelületre fektessünk műanyag fóliát és szórjuk meg finoman kókuszreszelékkel. Tegyük rá a kekszes massza felét és nyújtsuk ki a fólián kb. 4-5 mm vékony téglalapra. Ha nem sikerült szabályos téglalapot nyújtani, vágjuk le a széleket. Kenjük el rajta a kókuszos vajkrém felét és tekerjük fel, mint egy kakaós csigát. Hempergessük meg kókuszrelékben a tekercset, csomagoljuk szorosan műanyag fóliába és tegyük a hűtőbe 4-5 órára. Ismételjük meg ugyanezt a maradék kekszes alappal és vajkrémmel. Hűtés után vágjuk éles késsel és hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni legalább 15 percig, fogyasztás előtt.

20200723_132941-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png