Tejturmix

Péter Dani blogja

Tökéletes créme brulée

20200904_124444-01.jpeg

Egy francia desszert, amit az egész világ ismer. Selymes, vaníliás krém, tetején egy ropogós, pirult karamell réteggel.

20200904_124541-01.jpeg

6 brulée formához:

  • 300 g habtejszín
  • 125 g zsíros tej
  • 4 db tojássárgája
  • 100 g kristálycukor
  • 2 tk vaníliaesszencia

Egy nyeles forralólábasba mérjük a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliát. Felforrósítjuk és addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. A tojások sárgáját kézi habverővel simára keverjük, apránként hozza adagoljuk a forró tejes keveréket és egy kancsóba öntjük az egészet. A formákat egy mély tepsibe sorakoztatjuk és elosztjuk benne a keveréket, úgy, hogy minden forma 3/4 része legyen tele. A formák köré a tepsibe hideg vizet öntünk, úgy, hogy a formák kétharmadáig érjen. Betoljuk 140 fokra előmelegített sütőbe és 45-50 percig sütjük. Akkor jó, amikor még a közepe enyhén remegős. 

Sütés után, a vízből kivéve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd egyesével becsomagoljuk őket műanyag fóliával és éjszakára betesszük a hűtőbe, illetve fogyasztásig. Fogyasztás előtt 1,5 tk kristálycukrot szórunk a tetejére és cukrászfáklyával megpirítjuk azt.

TIPP: Miután megpirítottuk a cukrot a brulée tetején, fogyasszuk is el. Ne tegyük hűtőbe, mert a karamellizált cukor el fog folyósodni. 

20200904_124348-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása