Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Fehércsoki mousse torta

20200916_124633-01.jpeg

Rendkívül elegáns torta letisztult külsővel és ízekkel. Könnyű mandulás piskóta, nagy adag fehér csokoládé habbal, középen egy réteg vibrálóan savanykás málna zselével. A sütésben rutinosabbak könnyűszerrel elkészíthetik és díszíthetik ezzel a tortával a nagyobb családi ünnepeken az asztalt. 

20200916_152732-01.jpeg

A málnazseléhez:

  • 340 g mirelit vagy friss málna
  • 2 tk zselatin por
  • 50 g kristálycukor

A gyümölcsöt egy nyeles forralólábasba mérjük, rászórjuk a cukrot és alacsony lángon lekvár állagúra rotyogtatjuk. Leturmixoljuk és átnyomkodjuk egy sűrű szitán, majd teljesen hidegre hűtjük. Rászórjuk a zselatint és hagyjuk duzzadni 10 percig. Újra a tűzre tesszük és felforrósítjuk. Ne forraljuk fel, de annyira legyen meleg, hogy a zselatin feloldódjon. Egy - a torta forma átmérőjénél kisebb - kb. 18 cm átmérőjű kerek edényt kibélelünk műanyag fóliával és beleöntjük a málnás-zselatinos pürét. Éjszakára hűtőbe tesszük.

A piskóta-alaphoz:

  • 4 db tojás
  • 12 g holland kakaópor
  • 88 g liszt
  • 80 g kristálycukor
  • 1 tk mandulaaroma (elhagyható)

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Néhány határozott mozdulattal elkeverjük benne a sárgáját és az aromát. Hozzászitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet és beleforgatjuk. A piskótát elsimítjuk egy 24 cm átmérőjű tortaformában és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 15-18 percre, illetve tűpróbáig. Sütés után a formában hagyjuk 10 percig, majd körbevágjuk és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Később a tetejét egyenesre vágjuk egy fűrészkés segítségével. A tortaformát megtisztítjuk, megszárítjuk és a piskótát az aljára helyezzük, oldalát pedig vékonyan bekenjük olajjal.

20200916_124834-01.jpeg

A fehércsoki-habhoz:

  • 230 g fehércsoki
  • 60 g hideg víz
  • 10 g zselatin por
  • 470 g habtejszín, habbá verve
  • 120 g habtejszín

A csokit gőz felett felolvasztjuk és félretesszük. A hideg vízben elkeverjük a zselatint és hagyjuk duzzadni 10 percig. A 120 g habtejszínt felforrósítjuk, levesszük a tűzről addig kevergetjük benne a megduzzadt zselatint, amíg az feloldódik. Az egészet ráöntjük az olvasztott csokira és addig keverjük, amíg az egész egynemű és szép fényes lesz. A keveréket hagyjuk hűlni, nem hidegre - nagyjából 20°C-ra kell lehűlnie. A lehűlt keverékhez finoman hozzáforgatjuk a 470 g habtejszínt. 

A kapott mousse felét a piskótára simítjuk, a fóliát lehúzzuk a málnazseléről, a mousse tetejére helyezzük finoman és beborítjuk a maradék habbal. A tetejét egyenesre simítjuk és betesszük a hűtőbe éjszakára. Másnap tetszőlegesen díszítjük habrózsákkal vagy ehető virágokkal.

20200916_152847-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png