Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Habos almás pite

20200919_144651-01.jpeg

Mondhatjátok, hogy beakadt nálam a lemez, hiszen többször is elmondtam, hogy az egyik nagy kedvencem a házi almás pite. Mivel legutóbb a házi krémest turbóztam fel, most az almás pite esett áldozatul.

20200919_144722-01.jpeg

kb. 30x40 cm-es tepsihez

Hozzávalók:

  • 1 kg reszelt alma
  • 190 g kristálycukor
  • 2 ek méz
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 5 db tojás
  • 150 g porcukor
  • 500 g rétesliszt
  • 1 cs (12 g) sütőpor
  • 250 g szobahőmérsékletű vaj

A nagy lyukú reszelőn lereszelt almát közepes lángon megpároljuk a cukorral, a mézzel, a fahéjjal, a citrom levével és héjával együtt, majd kihűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjékből kemény habot verünk a porcukorral. A vajat habosra keverjük a tojások sárgájával és hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd alaposan összekeverjük. 

A tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a tészta 2/3 részét az aljába nyomkodjuk. Rákenjük a kihűlt almatölteléket, erre rásimítjuk a habot, végül nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a maradék tésztát és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 20-25 percre, illetve tűpróbáig. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelhetjük.

20200919_144814-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png