Tejturmix

Péter Dani blogja

Papanasi recept
Román túrófánk tejföllel és áfonyával

20200617_170458-01.jpeg

Két ropogósra sült, porcukros túrófánk között egy adag áfonyalekvár és kanál tejföl.

20200617_171622-01.jpeg

A túrófánkhoz:

  • 300 g áttört túró
  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
  • 12 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 tk vanília esszencia
  • 50 g porcukor

A hozzávalókat egy keverőtálba mérjük és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkán nyújtsuk 1,5 cm vastagságúra. Szúrjuk ki a tésztát egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval, majd mindegyik közepét szúrjuk ki egy fele akkora szaggatóval - utóbbiakat kézzel gömbölyítsük ki. A mini fánkgolyókat és gyűrűket oldalanként, forró olajban süssük aranybarnára. Szedjük őket rácsra vagy itatós papírra és hagyjuk langyosra hűlni. 

A tálaláshoz:

  • 150 g áfonyalekvár
  • 100 g tejföl
  • 100 g porcukor

Mikor langyosra hűltek, tálaljunk is. A nagyobb fánkokat forgassuk meg a porcukorban és helyezzük egy tányérra. Tegyünk rá 1-2 teáskanál tejfölt, arra 1-2 teáskanál áfonyalekvárt, majd arra a pici fánkgolyót és fogyasszuk is azonnal, frissen.

20200617_171557-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása