Tejturmix

Péter Dani blogja

Almatorta

20210120_144420-01.jpeg

Megannyi hajszálvékony almaszelet, melyet egy vajas palacsintatészta tart össze - a végeredmény egy hideg, pudinghoz hasonlító finomság.

18 cm átmérőjű tortaformához:

  • 2 db tojás
  • csipet só
  • 50 g kristálycukor
  • 100 g zsíros tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 30 g olvasztott vaj
  • 80 g liszt
  • 1 tk sütőpor

A hozzávalókat egy turmixgépbe mérjük és simára keverjük. A forma alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, oldalát kivajazzuk, a sütőt pedig előmelegítjük 180°C-ra.

  • 5 db alma
  • 20 g olvasztott vaj

A meghámozott almákat mandolinnal vékonyra szeleteljük. Összeforgatjuk a tésztával és az előkészített tortaformába simítjuk, tetejét meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Betoljuk az előmelegített sütőbe 55-60 percre. Az elzárt, nyitott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni. Körbevágjuk, lecsatoljuk róla a formát és a hűtőbe tesszük éjszakára. Másnap tálalás előtt meghintjük porcukorral.

20210120_144248-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása