Megannyi hajszálvékony almaszelet, melyet egy vajas palacsintatészta tart össze - a végeredmény egy hideg, pudinghoz hasonlító finomság.
18 cm átmérőjű tortaformához:
- 2 db tojás
- csipet só
- 50 g kristálycukor
- 100 g zsíros tej
- 1 db citrom reszelt héja
- 30 g olvasztott vaj
- 80 g liszt
- 1 tk sütőpor
A hozzávalókat egy turmixgépbe mérjük és simára keverjük. A forma alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, oldalát kivajazzuk, a sütőt pedig előmelegítjük 180°C-ra.
- 5 db alma
- 20 g olvasztott vaj
A meghámozott almákat mandolinnal vékonyra szeleteljük. Összeforgatjuk a tésztával és az előkészített tortaformába simítjuk, tetejét meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Betoljuk az előmelegített sütőbe 55-60 percre. Az elzárt, nyitott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni. Körbevágjuk, lecsatoljuk róla a formát és a hűtőbe tesszük éjszakára. Másnap tálalás előtt meghintjük porcukorral.