Tejturmix

Péter Dani blogja

Sült zabkása

20210213_133551-01.jpeg

Mézzel puhára sült banán, rajta egy magvas-zabpelyhes ropogós réteg, a kettőt pedig vaníliás tej fogja össze. Egy ízekben és textúrákban gazdag, tartalmas reggeli, ami garantáltan felpörget.

4 adaghoz:

  • 2 db banán
  • 100 g választott gyümölcs/aszalvány
  • 90 g akácméz
  • 90 g zabpehely
  • 50 g darabolt, pörkölt dió/mogyoró/kesudió
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 240 g tej
  • 1 db tojás
  • 1 tk vaníliaesszencia

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy, kb. 20x20-es hőálló tálat kibélelünk sütőpapírral. A banánt felkarikázzuk és az edény aljába sorakoztatjuk, rászórjuk a gyümölcsöt/aszalványt és rácsorgatjuk a méz felét. Lefedjük alufóliával és betoljuk az előmelegített sütőbe 15 percre. Közben egy tálba mérjük a zabpelyhet, a diót, a sütőport, a fahéjat és a sót, összekeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a tejet a maradék mézzel, a tojással és a vaníliával. Az elősült banánalapra szórjuk a zabos keveréket, ráöntjük a tejes keveréket és visszatoljuk a sütőbe, ahol aranybarnára sütjük. Az edényben hagyjuk kihűlni és fogyaszthatjuk is. Tálaljuk joghurttal és/vagy friss gyümölcsökkel. Hűtőben 3 napig eláll.

TIPP: Bármelyik kedvenc nasinkat vagy étrendkiegészítőnket hozzáadhatjuk a zabpelyhes keverékhez, pl.: kandírozott gyümölcsök, chia mag, fehérjepor, reszelt sárgarépa, kókuszreszelék, csokidarabok. A fenti az én jól bevált alapreceptem, de nyugodtan variálható! 

20210213_133338-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása