Tejturmix

Péter Dani blogja

Tökmag szelet

20210415_112547320_ios.jpg

fotó update - 2021.04.15.

Csupán három hozzávalóra és egy késes konyhagépre lesz szükségünk ehhez a tökmagos-datolyás finomsághoz. A recept címe akár házi Mozart-golyó is lehetne - élményben megtévesztésig hasonlít az osztrák zeneszerzőről elnevezett pisztáciás-nugátos golyókra.

20210215_140434-01.jpeg

14 darabhoz:

  • 130 g hántolt tökmag
  • 150 magozott datolya
  • csipet só
  • 90 g cukormentes csokoládé

A tökmagot egy kis tálkába mérjük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Lefedjük műanyag fóliával és éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap leszűrjük, a datolyával és a sóval együtt egy késes konyhagépbe öntjük. Magas fokozaton egészen finomra aprítjuk - olyan állagot keresünk, ami formázható, nem hullik szét. Egy gyümölcskenyér formát vékonyan kikenünk olajjal és az aljába tömörítjük a keveréket egy pohár aljával. Hűtőbe tesszük 2-3 órára. Körbe vágjuk és egy vágódeszkára borítjuk, majd egyenletesen megkenjük az olvasztott csokival és újra hűtőbe tesszük - ezúttal 10 percre. Kivesszük és forró, éles késsel 14 db egyenlő részre vágjuk. 2-3 napig légmentesen záró dobozban tárolhatjuk a hűtőben. Egy kocka nagyjából 106 kalóriát tartalmaz. 

20210228_133410.jpg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása