A kedvenc hétvégi reggelim, pillanatok alatt bedobhatod a sütőbe és nyugodtan összekaphatod magad, amíg elkészül. Egy nagy bögre zöld teával, pár cikk paradicsommal és pirítóssal egyszerűen tökéletes.
8 darabhoz:
- 5 db tojás
- 70 g zsíros tej
- 4 ek reszelt parmezán
- 1 ek felaprított petrezselyem
- 1 tk olasz fűszerkeverék
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 tk só
- frissen őrölt bors
- 100 g apróra kockázott füstölt sonka
- 100 g friss mozzarella
A muffintepsi mélyedéseit vékonyan kikenjük olívaolajjal, a sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy nagy tálba összekeverjük az összes hozzávalót a mozzarella kivételével. A keveréket elosztjuk a tepsiben, mindegyik tetejére tépünk a sajtból és betoljuk az előmelegített sütőbe 20-25 percre, illetve amíg aranybarna nem lesz. Miután megsült, hagyjuk a tepsiben hűlni 3-4 percig, vágjuk körbe és tányérra téve fogyaszthatjuk is egy kis friss bazsalikommal. Én pirítóssal és paradicsommal kínálom reggelire vagy vacsorára.