Erre a szeletre nyugodtan lehet használni a “délig tartó lendület” szlogent. Pár, könnyen beszerezhető alapanyagra és egy késes konyhagépre van szükségünk, aztán indulhat a buli. Mogyoróvajas, nem túl édes zabszelet, roppanós csokival a tetején.
8 szelethez:
- 100 g apró szemű zabpehely
- 100 g zabpehelyliszt
- 50 g eritrit
- 50 g természetes mogyoróvaj
- 50 g pörkölt, aprított sós mogyoró
- 100 g konzerves kókusztej
- 60 g étcsoki
- 1 tk kókuszzsír
A csoki és a kókuszzsír kivételével minden hozzávalót kimérünk és alaposan összekeverünk. Nyomkodjuk a keveréket egy műanyag fóliával bélelt gyümölcskenyér forma aljába és tegyük a hűtőbe 1 órára.
A csokit olvasszuk össze a kókuszzsírral és kenjük a megszilárdult zabos keverékre. Tegyük vissza a hűtőbe 15 percre. Borítsuk ki a formából, húzzuk le róla a fóliát és egy éles késsel vágjuk 8 egyenlő részre. Jól záró dobozban, hűtve tároljuk fogyasztásig.