Tejturmix

Péter Dani blogja

Zabszelet házilag

20210629_121557180_ios.jpg

Erre a szeletre nyugodtan lehet használni a “délig tartó lendület” szlogent. Pár, könnyen beszerezhető alapanyagra és egy késes konyhagépre van szükségünk, aztán indulhat a buli. Mogyoróvajas, nem túl édes zabszelet, roppanós csokival a tetején.

8 szelethez:

  • 100 g apró szemű zabpehely
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 50 g eritrit
  • 50 g természetes mogyoróvaj
  • 50 g pörkölt, aprított sós mogyoró
  • 100 g konzerves kókusztej
  • 60 g étcsoki
  • 1 tk kókuszzsír

A csoki és a kókuszzsír kivételével minden hozzávalót kimérünk és alaposan összekeverünk. Nyomkodjuk a keveréket egy műanyag fóliával bélelt gyümölcskenyér forma aljába és tegyük a hűtőbe 1 órára.

A csokit olvasszuk össze a kókuszzsírral és kenjük a megszilárdult zabos keverékre. Tegyük vissza a hűtőbe 15 percre. Borítsuk ki a formából, húzzuk le róla a fóliát és egy éles késsel vágjuk 8 egyenlő részre. Jól záró dobozban, hűtve tároljuk fogyasztásig.

20210629_121448390_ios.jpg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása