Tejturmix

Péter Dani blogja

Egyszerű tepertős pogácsa

20210905_103538360_ios.jpg

Nincs olyan féle pogácsa, amit ne szeretnék - legyen az sajtos, burgonyás, túrós vagy tepertős. Utóbbiba viszonylag ritkán kezdek bele, mert kicsit körülményesebb. Most megmutatom nektek, hogy néhány technikát alkalmazva, mennyire egyszerű az egész. 

20210905_103646370_ios_1.jpg

50-52 darabhoz:

  • 600 g liszt
  • 300 g darált tepertő
  • 80 g vaj/margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 150 g tejföl
  • 100 g tej
  • 25 g friss élesztő
  • 1 tk kristálycukor
  • 2,5 tk só
  • 1 tk frissen őrölt bors

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet összemorzsoljuk a darált tepertővel és a vajjal. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és többi hozzávalóval együtt kidolgozzuk a tésztát, majd 30 percig pihentetjük a deszkán. Enyhén lisztezett munkafelületen kinyújtjuk 1,5-2 cm vastagságura és háromba hajtjuk. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, 20-20 perc pihentetés után. 

A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, késsel megrácsozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva még 10 percig pihentetjük. 200°C-on 15-20 percig sütjük.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása