Tejturmix

Péter Dani blogja

Almás-fahéjas golyók

20211027_114056660_ios.jpg

Házi almaszósszal indítunk, de nem kell megijedni, hipp-hopp elkészül, utána pedig már nincs sok dolgunk. Maga a desszert nagyon szaftos, krémes, ízre pedig olyan, mint egy jó házi almás pite.

Hozzávalók:

  • 1 db alma, apróra kockázva
  • 2 ek mandulatej
  • 80 g zabpehelyliszt 
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 tk vaníliaesszencia 
  • 1 ek barnacukor
  • 1 ek juharszirup

Az almakockákat tegyük egy kis tálkába és mikrózzul 2-3 percig, amíg egészen puha lesz. Turmixoljuk simára a mandulatejjel. Mérjük egy tálkába a többi hozzávalót, majd adagoljuk hozzá az almapürét. Formázható állagot kell kapnunk, ezért fontos, hogy ne egyszerre adjuk hozzá az almapürét. Formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat és hempergessük meg fahéjas cukorban vagy fahéjas darált dióban, esetleg mogyoróban. 

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása