Házi almaszósszal indítunk, de nem kell megijedni, hipp-hopp elkészül, utána pedig már nincs sok dolgunk. Maga a desszert nagyon szaftos, krémes, ízre pedig olyan, mint egy jó házi almás pite.
Hozzávalók:
- 1 db alma, apróra kockázva
- 2 ek mandulatej
- 80 g zabpehelyliszt
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 1 tk vaníliaesszencia
- 1 ek barnacukor
- 1 ek juharszirup
Az almakockákat tegyük egy kis tálkába és mikrózzul 2-3 percig, amíg egészen puha lesz. Turmixoljuk simára a mandulatejjel. Mérjük egy tálkába a többi hozzávalót, majd adagoljuk hozzá az almapürét. Formázható állagot kell kapnunk, ezért fontos, hogy ne egyszerre adjuk hozzá az almapürét. Formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat és hempergessük meg fahéjas cukorban vagy fahéjas darált dióban, esetleg mogyoróban.