Tejturmix

Péter Dani blogja

Sós vegán muffin

338c888c-496a-4407-a5a1-482e4b6b5b8a.jpeg

16 db muffinhoz:

  • 15 g chia mag
  • 45 g víz
  • 300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 8 g sütőpor
  • 2 g szódabikarbóna
  • 40 g sörélesztőpehely
  • 1 mk cayenne-i bors
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 1 tk só
  • frissen őrölt bors
  • 80 g olívaolaj
  • 250 g szójatej
  • 1 ek almaecet
  • 100 g reszelt sárgarépa
  • 1 csokor aprított snidling

A chia magot összekeverjük a vízzel és hagyjuk duzzadni 10 percig. Egy tálba mérjük a száraz alapanyagokat, összekeverjük és a közepébe csinálunk egy mélyedést. Ebbe mehet az olaj, a tej és az ecet. Keverjük össze a tésztát, végül forgassuk bele a répát és a snidlinget. Osszuk szét a masszát egy szilikon muffin-tepsi horpadásaiban (ha fémet használunk, olajozzuk ki) és toljuk a - légkeverésen - 160 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, illetve tűpróbáig.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása