Tejturmix

Péter Dani blogja

Farinata

a803c6e4-3aea-4372-9797-a65460da44b4.jpeg

8 szelethez:

  • 250 g csicseriborsóliszt 910k
  • 655 g hideg víz
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 tk só

Keverjük össze a lisztet a vízzel, takarjuk le és hagyjuk állni a pulton 2 órát. A tetején keletkezett habot szedjük le kanállal, mert azt nehéz megemészteni. Keverjük el benne a sót és az olajat, majd öntsük egy peremes, kb. 40 cm átmérőjű, kerek formába. Ezen a ponton megszórhatjuk friss rozmaringgal és toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol süssük pirosra. Tálaláskor hagyományosan frissen őrölt feketebors kerül rá. Készíthetjük öntöttvas serpenyőben is a tűzhelyen, de én a sütőben jobban szeretem.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása