Tejturmix

Péter Dani blogja

Mini almás piték

55e690c7-ce3d-4364-b90a-a989467572dc.jpeg

négy mini pitéhez:

  • 4 db közepes alma, meghámozva, felkockázva
  • 1/2 db citrom leve és reszelt héja
  • 5 ek eritrit
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 mk frissen reszelt szerecsendió
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 3 ek almalé
  • 1 ek kukoricakenényítő

Az összes hozzávalót mérjük egy tálba, keverjük össze és borítsuk egy tapadásmentes serpenyőbe, majd közepes lángon kevergessük 5 percig.

a tetejére:

  • 70 g vaníliás fehérjepor
  • 1 mk só
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek eritrit
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 60 g kókuszzsír
  • 3 ek konzerves kókusztej

A fehérjeport keverjük össze a sóval, a sütőporral, az eritrittel, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Mehet hozzá kókuszzsír, a kókusztej és gyors mozdulatokkal csipkedjük, kevergessük, mint egy linzer tésztát. Legyen egészen nagyobb csomók is benne, de kisebbek is.

A langyosra hűlt almatölteléket osszuk szét négy darab kerámia (brulée) formában és szórjuk rá a morzsát. A kerámiákat sorakoztassuk tepsire és toljuk 190 fokra előmelegített sütőbe és süssük, amíg a morzsa aranybarna lesz. Tálaljuk tejszínhabbal, fagyival, görög joghurttal vagy protein pudinggal.

7d658045-ac19-4fdb-ace6-91b77cc80ca0.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása