négy mini pitéhez:
- 4 db közepes alma, meghámozva, felkockázva
- 1/2 db citrom leve és reszelt héja
- 5 ek eritrit
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk frissen reszelt szerecsendió
- 1 tk vaníliaesszencia
- 3 ek almalé
- 1 ek kukoricakenényítő
Az összes hozzávalót mérjük egy tálba, keverjük össze és borítsuk egy tapadásmentes serpenyőbe, majd közepes lángon kevergessük 5 percig.
a tetejére:
- 70 g vaníliás fehérjepor
- 1 mk só
- 1 tk sütőpor
- 2 ek eritrit
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 60 g kókuszzsír
- 3 ek konzerves kókusztej
A fehérjeport keverjük össze a sóval, a sütőporral, az eritrittel, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Mehet hozzá kókuszzsír, a kókusztej és gyors mozdulatokkal csipkedjük, kevergessük, mint egy linzer tésztát. Legyen egészen nagyobb csomók is benne, de kisebbek is.
A langyosra hűlt almatölteléket osszuk szét négy darab kerámia (brulée) formában és szórjuk rá a morzsát. A kerámiákat sorakoztassuk tepsire és toljuk 190 fokra előmelegített sütőbe és süssük, amíg a morzsa aranybarna lesz. Tálaljuk tejszínhabbal, fagyival, görög joghurttal vagy protein pudinggal.