A téli mínuszok már egy ideje tépáznak minket, ideje, hogy hozzunk egy kis frissítő nyarat a konyhába. Miért ne lehetne egy desszert formájában? Selymes, fanyar mascarpone hab és egy kellően édes, élénk málnaöntet.
6 pohárhoz
Az alaphoz:
- 215 g kókuszos zabkeksz, összezúzva
A habhoz:
- 250 g mascarpone
- 180 g cukrozott sűrített tej
- 1 db citrom leve, átszűrve
- 1 teáskanál vaníliaesszencia
- 250 g habtejszín
Az öntethez:
- 300 g fagyasztott málna
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 db citrom reszelt héja
Magunk mellé sorakoztatjuk a poharakat és mindegyik aljába szórunk az összezúzott zabkekszből.
A habhoz egy keverőtálba mérjük a mascarponét, a sűrített tejet, a citromlét és a vaníliát, majd az egészet simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és finoman beleforgatjuk a mascarponés alaphoz. A kész habot a kekszmorzsa tetejére kanalazzuk és a poharakat betesszük a hűtőbe, míg elkészítjük az öntetet.
A málnát, a cukrot és a citromhéjat egy kis lábasba mérjük, majd az egészet, nagyjából 10 perc alatt, püré állagúra rotyogtatjuk, közepes lángon. Az egészet átpasszírozzuk egy sűrű szitán és a hűtőbe tesszük teljesen hidegre hűlni. Miután lehűlt, kanalazunk belőle a mascarpone hab tetejére és már fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat kívánok!