Tejturmix

Péter Dani blogja

Mascarponehab málnaöntettel

20180215_134750-01.jpeg

A téli mínuszok már egy ideje tépáznak minket, ideje, hogy hozzunk egy kis frissítő nyarat a konyhába. Miért ne lehetne egy desszert formájában? Selymes, fanyar mascarpone hab és egy kellően édes, élénk málnaöntet.

20180215_134525-01.jpeg

6 pohárhoz

Az alaphoz:

  • 215 g kókuszos zabkeksz, összezúzva

A habhoz:

  • 250 g mascarpone
  • 180 g cukrozott sűrített tej
  • 1 db citrom leve, átszűrve
  • 1 teáskanál vaníliaesszencia
  • 250 g habtejszín

Az öntethez:

  • 300 g fagyasztott málna
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 db citrom reszelt héja

20180215_134736-01.jpeg

Magunk mellé sorakoztatjuk a poharakat és mindegyik aljába szórunk az összezúzott zabkekszből.

A habhoz egy keverőtálba mérjük a mascarponét, a sűrített tejet, a citromlét és a vaníliát, majd az egészet simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és finoman beleforgatjuk a mascarponés alaphoz. A kész habot a kekszmorzsa tetejére kanalazzuk és a poharakat betesszük a hűtőbe, míg elkészítjük az öntetet.

11.jpeg

A málnát, a cukrot és a citromhéjat egy kis lábasba mérjük, majd az egészet, nagyjából 10 perc alatt, püré állagúra rotyogtatjuk, közepes lángon. Az egészet átpasszírozzuk egy sűrű szitán és a hűtőbe tesszük teljesen hidegre hűlni. Miután lehűlt, kanalazunk belőle a mascarpone hab tetejére és már fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánok!

20180215_134722-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása