Tejturmix

Péter Dani blogja

Áfonyás sajttorta-zselé

b39731bc-b219-49d7-8dc2-ebabdb2f80a6.jpeg

9 darabhoz:

  • 125 g víz
  • 85 g frissen facsart citromlé
  • 15 g zselatin por
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 125 g áfonya
  • 40 g juharszirup/méz
  • 90 g konzerves kókusztej
  • 1 tk vaníliaesszencia

A zselatinon kívül minden hozzávalót turmixoljuk össze, szűrjük egy nyeles forraló lábasba. Szórjuk hozzá a zselatint, keverjük össze és hagyjuk állni 15 percig. Kapcsoljunk alá és melegítsük addig, amíg a zselatin teljesen feloldódik — ne forraljuk fel! Osszuk szét szilikonos muffin-tepsi mélyedéseiben és tegyük a hűtőbe éjszakára, majd a formából kinyomkodva csemegézhetünk is. Jól záró dobozban 5 napig eláll hűtve. (Bármilyen szilikon formába önthetjük, variálhatjuk a formákat és a méreteket.)

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása