Tejturmix

Péter Dani blogja

Almás piskótatekercs

A piskótához:
1 gáztepsihez
5 db tojás
100 g kristálycukor
125 g liszt

A töltelékhez:
80 g vaj
3 db nagyobb alma
2 db citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
100 g kristálycukor
1 csapot evőkanál vaníliás pudingpor
csipet só
csipet fahéja
csipet szegfűszeg

A díszítéshez:
porcukor

dsc06281.JPG

A piskóta elkészítésével kezdjük, a sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjékből a cukorral kemény habot verünk. Ha ez megvan 3-4 gyors mozdulattal hozzákeverjük a tojássárgákat és hozzászitáljuk a lisztet. A lisztet finom mozdulatokkal beleforgatjuk a tojásos habba - csomómentes, egynemű piskótamasszát kapunk. A tepsire sütőpapírt fektetünk és egyenletesen elkenjük rajta a tésztát, betesszük a sütőbe és 10-15 perc alatt világosra sütjük. Ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki, így nem fog törni a feltekeréskor.

A töltelékhez az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és vékonyan felszeleteljük. Egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat és rádobjuk a gyümölcsöt, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, a sót, a fahéjat és a szegfűszeget - ezekkel együtt addig pároljuk míg levet nem ereszt az alma. Ekkor hozzáadjuk a csapott evőkanál pudingport és besűrítjük vele az alma levét.

1alma.JPG

A megsült piskótalapot fejjel lefelé konyharuhára fektetjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és feltekerjük, 10 percig hagyjuk pihenni. Kigöngyölítjük a tésztát, rákenjük az almatölteléket, feltekerjük és lehűtjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és szeletekre vágva tálaljuk.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása