Kb. 14-16 db csigához
A tésztához:
250 g liszt
125 g langyos tej
65 g olívaolaj
1 kávéskanál só
13 g friss élesztő
csipet kristálycukor
A töltelékhez:
190 g bazsalikomos zöld pesto
120 g pecorino sajt (kiváltható trappistával)
Először a tészta összeállításával kezdjük. A langyosra melegített tejben felfuttatjuk az élesztőt a csipet kristálycukorral. Egy nagy tálba mérjük a lisztet, a sót és az olajat, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és jól kidolgozzuk a tésztát. Letakarva 1 órát kelesztjük, másfél-kétszeresére. 2 egyenlő cipóra osztjuk és mindkettőből egy vékony, kb. 0,5 cm-es téglalapot nyújtunk. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
Innentől pofonegyszerű a dolgunk A pestóval megkenjük a téglalapokat, megszórjuk a reszelt sajttal, feltekerjük, mint egy teljesen hétköznapi kakaóscsigát és 2 cm-es szeletekre vágjuk. A tepsire sütőpapírt fektetünk és rápakoljuk a csigákat, tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk, hogy szebben terüljön. 12-15 perc a 200°C-os sütőbe és már kész is.