Tejturmix

Péter Dani blogja

Halloween-i narancsos Oreo

16-18 db kekszszendvicshez

A kekszhez:
115 g hideg vaj, felkockázva
1 evőkanál olívaolaj
135 g kristálycukor
1 teáskanál vaníliakivonat
csipet só
1 nagy tojás
30 g keményítő
55 g kakaópor (érdemes jó minőségű holland kakaóport használni)
160 g liszt

A töltelékez:
150 g porcukor
100 g mascarpone
1 teáskanál narancsaroma
csipet só
természetes ételszínezék (kedvünk szerint színezhetjük, vagy hagyhatjuk natúran a tölteléket)

dsc06432.JPG

A vajat, az olajat, a cukrot, a vaníliát és a sót egy keverőtálba mérjük és elektromos habverővel simára keverjük. (Ügyeljünk rá, hogy ne habosítsuk ki, egyszerűen csak legyen szép sima.) Üssük hozzá az egy darab tojást és azzal is keverjük el. Egy másik tálban keverjük össze a keményítőt, a kakaóport és a lisztet. Szitáljuk hozzá az előzőekhez és keverjük addig, míg a tészta össze nem áll és el nem válik a keverőtál falától.

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Nyújtsuk ki a tésztát két zsírpapír között 4-5 mm vékonyra. A felső papírt lehúzva szaggassunk korongokat nagyobb pogácsa szaggatóval. Fektessük sütőpapírral bélelt tepsire a tésztakorongokat és süssük 9-12 percig, míg felül tapinthatóan száraz nem lesz és a szélei már szilárdnak nem tűnnek.

A töltelékhez mérjük egy tálba a hozzávalókat és keverjük krémesre, majd töltsük össze vele a kihűlt korongokat.

dsc06448.JPG

A szemgolyós és a véres kekszekhez:
1 tojásfehérje
170 g porcukor
természetes színezékek

A tojásfehérjét alaposan keverjük el a porcukorral, ügyelve arra, hogy véletlenül se habosítsuk ki, mert nem lesz esztétikus a végeredmény. Osszuk annyira részre ahányféle színt szeretnénk alkalmazni a rajzoláshoz és keverjük hozzá minden porcióhoz a természetes ételszínezéket. Ha folyékony színezékek használunk, tehetünk hozzá még egy kis porcukrot, ha elfolyósodna tőle a máz. Töltsük kis papírhüvelyekbe vagy nylonzacskókba, aminknek a végét óvatosan, kis felületen levágtuk és már indulhat is a dekorálás.

Fontos, hogy hagyjuk megszáradni a rétegeket, mert különben elfolynak a vonalak és torz lesz a végeredmény. Az elkészült kekszeket tegyük fémdobozba, vigyük a kamra polcára és két hétig nyugodtan fogyaszthatjuk.

Itt egy kis Halloween hangulatú lejátszási lista a sütögetéshez!

dsc06438.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása