Tejturmix

Péter Dani blogja

Milka Mousse Torta

Múlt héten készítettem ezt a tortát egy csoki imádó 30. születésnapjára. Csak zárójelben jelezném a családomnak, hogy egyszer valaki engem is meglephetne egy ilyen finomsággal. Nyálcsorgatva és fájó szívvel engedtem ki a kezeim közül ezt a szépséget. Na de beszéljünk kicsit erről a nagyon Milkás mousse-ról! Egészen biztosan nem ez a legolcsóbb torta, de ha fontosnak tartod a minőségi alapanyagokat, ennél nincs tökéletesebb választás. Meleg szívvel ajánlom mindenkinek!

1_1.JPG

26 cm átmérőjű tortaformához - (Természetesen az összes tortám anyaghányada felszorozható vagy leosztható más méretű formákhoz.)

A csokis piskótához:
4 db tojás

12 g holland kakaópor
88 g liszt
80 g kristálycukor

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A lisztet elkeverjük a kakaóporral. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját. Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát kapunk. Az előkészített formába tesszük a masszát és egy egyenes habkártyával eligazgatjuk. Tűpróbáig sütjük az előmelegített sütőben (kb. 25-27 perc). A formában hagyjuk teljesen kihűlni. Eltávolítjuk a karikát, megtisztítjuk az egész formát és visszatesszük az aljába a kerek, kihűlt csokis piskótánkat. (Én le szoktam vágni a dombos tetejét, így szeleteléskor esztétikusabb.)

2.JPG

A tejcsokis Milka mousse-hoz:
276 g Milka tejcsokoládé
72 g hideg víz
10 g zselatinpor
142 g habtejszín
+
564 g habtejszín

Díszítés:
csokiforgács
kókuszchips
cukorgyöngyök

A csokoládét apróra törjük és egy műanyag keverőtálban, mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. Mikróban való olvasztáskor ne menjünk messzire, 20 másodpercenként érdemes átkeverni, hogy még véletlenül se égessük meg a csokoládét. A zselatint egy bögrébe szórjuk és pontosan rámérjük a hideg vizet. 5 percig hagyjuk duzzadni, majd mikróban felolvasztjuk. Egy nyeles forralóedénybe mérjük a 142 g tejszínt, felforraljuk és hozzáöntjük a folyékony zselatint. Ezt az egészet pedig hozzáadjuk az olvasztott Milkához és kézi habverővel simára keverjük. Lehűtjük az kb. 20°C-ra, néha megkevergetve. Az 564 g habtejszínt habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a csokis masszával, majd az előkészített piskótára simítjuk és hűtőben dermesztjük egy éjszakán át. Másnap rusztikusan díszítjük a csokoládéforgáccsal, a kókuszchips-szel és a gyöngyökkel. Jó étvágyat!

3.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása