Karácsony után legtöbbünk eltelítődött a házi készítésű finomságokkal, legyen az sütemény vagy más főétel. Azonban a nagy kajakoma közepette már gondolkoznunk kell a szilveszter esti menün, vagy a snackeken. Jelen recept inkább az utóbbi lesz - elegáns, ínyenc, az ünnepléshez illő. Pár perc alatt kész van és már lehet is vinni a batyus bálba vagy a házibuliba.
Hozzávalók (24 horpadásos mini-muffin tepsihez):
- 270 g Tante Fanny friss leveles tészta
- 150 g áfonyalekvár
- 125 g fokhagymás camembert
- 100 g pirított, zúzott dió
- 3 ág friss rozmaring
- 14 g fokhagyma granulátum
Kenéshez:
- 50 g vaj
- 2 evőkanál liszt
A mini-muffin tepsi 24 horpadását lisztezzük és vajazzuk ki. A friss leveles tésztát felhasználás előtt 10 perccel tegyük a konyhapultra felengedni. Utóbbit felengedés után vágjuk 24 db négyzetre. A kis négyzet alakú leveles tésztákkal béleljük ki a mélyedéseket. Először szórjuk meg az alját a pirított dióval és a fokhagyma granulátummal. Jöhet rá egy mokkáskanál lekvár, arra egy kocka sajt és pár levél rozmaring. Toljuk 200°C-ra előmelegített sütőbe és süssük aranybarnára. Nagy körültekintéssel, de még forrón szedegessük ki egy rácsra a falatkákat hűlni, különben nagyon könnyen beleragad a formába. Jó étvágyat kívánok!