Egy csupacsokis sajttortát mivel lehet még jobban feldobni? Egy pár Oreoval, friss tejszínhabbal és vibráló áfonyaöntettel. Nyami, ugye?
22 cm átmérőjű tortaformához
Az alaphoz:
- 300 g Oreo, töltelékkel együtt
- 150 g olvasztott vaj
A krémhez:
- 3 db tojás
- 1 db tojásfehérje
- 170 g kristálycukor
- csipet só
- 1 tk vaníliaesszencia
- 500 g natúr krémsajt
- 140 g zsíros tejföl
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 180 g étcsokoládé
Az áfonyaöntethez:
- 200 g áfonya
- 2 evőkanál kristálycukor
- csipet só
- fél citrom átszűrt leve
A tálaláshoz:
- kívánt mennyiségű, frissen felvert tejszínhab
Az kekszet, a töltelékkel együtt ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd belenyomkodjuk a tortaforma aljába. Betesszük a hűtőbe.
A sütőt előmelegítjük 170°C-ra és bekapcsoljuk a gőzfunkciót, vagy a sütőtér aljába teszünk egy vízzel teli edényt. A krémhez az egész tojást és a tojásfehérjét jó habosra keverjük a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a vaníliát, a krémsajtot és a tejfölt, majd alaposan összekeverjük. Végül beleforgatjuk az átszitált kakaóport és a megolvasztott csokit. A krémet a kekszes alapra öntjük és berakjuk az előmelegített, gőzös sütőbe, 50-55 percre. A széle szilárduljon meg, de a közepe még egy picit legyen remegős.
A tortát hagyjuk a formában teljesen kihűlni, majd vágjuk körbe és helyezzük egy tortatálra. Tálalásig tároljuk a hűtőben.
A gyümölcsöntethez tegyük egy forralólábasba az áfonyát, a cukrot, a sót és a citromlét. Forraljuk fel és alacsony lángon rotyogtassuk 2-3 percig. Turmixoljuk le, szűrjük át és hűtsük le.
Tálaláskor vágjunk egy szeletet a tortából, tegyünk rá egy nagy kanál tejszínhabot és egy kis áfonyaöntet. Jó étvágyat!