Többen kértetek Instagramon receptet a brokkolis quichehez, így felkerült a recept a blogra. A két ünnep között remélem, még lesz időtök egy ráérős reggelire.
Hozzávalók:
- 1 csomag friss quiche tészta (Tante Fanny)
A tésztát - kenés és lisztezés nélkül - egy piteformába igazítjuk, a felesleget levágjuk. Egy nagyobb darab sütőpapírt gyűrjünk össze, utána húzogassuk szét és tegyük a villával megszurkált tésztára, szórjuk tele száraz babbal és süssük 12 percig, 180°C-ra előmelegített sütőben. Vakon sütés közben készítsük el a tölteléket.
- 5 db tojás
- 250 g habtejszín
- 180 g reszelt cheddar sajt
- 1-1 teáskanál rozmaring, só, őrölt feketebors, fokhagymagranulátum
- 10 darab brokkoli, előfőzve, félbe vágva és száraz serpenyőben megpirítva
- 5 szelet bacon felkockázva és megpirítva
- 5 szem koktélparadicsom, félbe vágva
A tojást összekeverjük a tejszínnel, a reszelt sajttal és a fűszerekkel.
Az elősütött quicheből kivesszük a babot és a sütőpapírt, majd beleöntjük a tojásos keveréket. Rászórjuk a brokkolit, a bacont és a paradicsomot. Visszatoljuk a sütőbe, amit közben mérsékeltünk 170°C-ra, ahol aranybarnára sütjük. Langyosra hűtjük a formában és már szeletelhetjük is.