Tejturmix

Péter Dani blogja

Brokkoli-bacon-cheddar quiche

20181206_141841-01.jpeg

Többen kértetek Instagramon receptet a brokkolis quichehez, így felkerült a recept a blogra. A két ünnep között remélem, még lesz időtök egy ráérős reggelire.

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss quiche tészta (Tante Fanny)

A tésztát - kenés és lisztezés nélkül - egy piteformába igazítjuk, a felesleget levágjuk. Egy nagyobb darab sütőpapírt gyűrjünk össze, utána húzogassuk szét és tegyük a villával megszurkált tésztára, szórjuk tele száraz babbal és süssük 12 percig, 180°C-ra előmelegített sütőben. Vakon sütés közben készítsük el a tölteléket. 

20181206_141851-01.jpeg

  • 5 db tojás
  • 250 g habtejszín
  • 180 g reszelt cheddar sajt
  • 1-1 teáskanál rozmaring, só, őrölt feketebors, fokhagymagranulátum
  • 10 darab brokkoli, előfőzve, félbe vágva és száraz serpenyőben megpirítva
  • 5 szelet bacon felkockázva és megpirítva
  • 5 szem koktélparadicsom, félbe vágva

A tojást összekeverjük a tejszínnel, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. 

Az elősütött quicheből kivesszük a babot és a sütőpapírt, majd beleöntjük a tojásos keveréket. Rászórjuk a brokkolit, a bacont és a paradicsomot. Visszatoljuk a sütőbe, amit közben mérsékeltünk 170°C-ra, ahol aranybarnára sütjük. Langyosra hűtjük a formában és már szeletelhetjük is.

20181206_141900-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása