Tejturmix

Péter Dani blogja

Sós karamellás sajttorta

20190802_112321001_ios.jpg

A hőség ellenére is vágyik az ember egy kis édes kényeztetésre. A sütővel befűteni gondolom, senki se szeretne, így a mai recept egy sütésmentes, ellenálhatatlan, selymes sajttorta sós karamellel.

20190802_112105099_ios.jpg

20 cm átmérőjű kapcsos tortaformához

Az alaphoz:

  • 200 g darált háztartási keksz
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 80 g olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál só

A kekszes alap hozzávalóit összekeverjük és a tortaforma aljába nyomkodjuk. Mehet a hűtőbe pihenni.

20190802_112333023_ios.jpg

20190802_112043093_ios.jpg

A krémhez:

  • 150 g plusz 70 g habtejszín
  • 1 teáskanál zselatin por
  • 225 g natúr krémsajt
  • 70 g porcukor
  • 1 teáskanál vaníliaesszencia
  • 1 csipet só

A 70 g hideg habtejszínben elkeverjük a zselatint és félretesszük duzzadni. Közben a 150 g habtejszínt a porcukorral habbá verjük. A maradék hozzávalókat, tehát a krémsajtot, a vaníliát és a sót pedig alaposan összekeverjük. Ehhez a krémsajtos keverékhez finoman hozzáforgatjuk a tejszínhabot. A tejszínben megduzzadt zselatint mikróban felolvasztjuk és pár gyors, határozott mozdulattal elkeverjük a krémben. Azonnal a kekszes alapra kenjük és a tetejét rusztikusan megdíszítjük egy kiskanál hátuljával. Betoljuk a hűtőbe egy éjszakára.

20190802_112357024_ios.jpg

A tetejére: 

  • 5 evőkanál karamellöntet
  • fél teáskanál só
  • szárított rózsaszirom

A karamellöntetet egy kis tálkában felmelegítjük, beleszórjuk a sót és addig kevergetjük, amíg fel nem oldódik a karamellben. A megdermedt tortát kivesszük a formából, tortatálra helyezzük és rákanalazzuk a sós karamellt, majd meghintjük egy pár szárított rózsaszirommal.

20190802_112350009_ios.jpg

20190802_112258024_ios.jpg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása