Tejturmix

Péter Dani blogja

Halloween cupcake

1_5.jpg

Itt is vagyok egy újabb halloweeni finomsággal, amiről mindenki eldönteni, hogy félelmetes vagy inkább aranyos. Egy biztos, hogy eszméletlenül finom. Kókuszliszttel készült, könnyű muffin alap, tetején pedig egy selymes svájci habcsókvajkrém. Egy kis precizitással és időráfordítással, te leszel a Halloween este sztárja, ha ezt teszed az asztalra. ...és talán még a beöltözést is megúszhatod vele.

2_5.jpg

3_5.jpg

A muffinokhoz (12 db):

  • 55 g kókuszliszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 1 ek őrölt lenmag
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 120 g xilit
  • 115 g olvasztott vaj
  • 5 db tojás
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 2 ek habtejszín
  • 10 g holland kakaópor

4_3.jpg

A kókuszlisztet, a mandulalisztet, az őrölt lenmagot, a sütőport, a sót és a xilitet alaposan összekeverjük. Mehet hozza az olvasztott vaj, a tojás, a vanília és a tejszín, majd alaposan kikeverjük a masszát. Viszonylag híg masszát fogunk kapni, de nem kell megijedni, gyönyörűen meg fog sülni. A masszát szemre ketté osztjuk és az egyik felében elkeverjük a kakaóport. Papírkapszlival bélelt muffintepsikbe kanalazzuk. 6 db kakaós és 6 db vaníliás muffinunk lesz belőle. Mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, 15-17 percre, illetve tűpróbáig. Sütés után rácsra téve hagyjuk a sütiket teljesen kihűlni.

5_3.jpg

A krémhez:

  • 3 db tojásfehérje
  • 180 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2 tk vaníliaesszencia
  • 270 g szobahőmérsékletű vaj

Egy hőálló keverőtálban összekeverjük a tojásfehérjét a cukorral és a sóval. A tálat vízgőzre tesszük, mintha csokit olvasztanánk. A gőz felett folyamatosan kevergetjük kézi habverővel, míg a cukor teljesen feloldódik. Levesszük a gőzről és elektromos habverővel, magas fokozaton kihűlésig kemény habbá verjük, ez 10-15 perc. A lényeg, hogy ha a tálat megfogjuk, azt érezzük, hogy teljesen kihűlt, szobahőmérsékletű. Tiszta kézzel bele is nyúlhatunk a habba, az a lényeg, hogy már egyáltalán ne legyen meleg vagy akár langyos a hab. Ekkor hozzáadjuk a vaníliát is. Újra magas fokozatra kapcsoljuk a habverőt és kanalanként elkeverjük benne a puha vajat. Minden kanál vajat alaposan dolgozzunk ki a krémben. Az első néhány kanáltól el fog kicsit folyósodni a krém, de ez teljesen normális. Mire kanalanként a végére érünk, egy szép, selymes, homogén svájci habcsók-vajkrémet kapunk.

6.jpg

7.jpg

A díszítéshez:

  • halloweeni szórócukrok, drazsék
  • cukorka szemek, szellemek
  • halloweeni papír díszek
  • általad választott gél állagú ételszínezékek
  • a képen látható díszítők mindegyikét a Lidl-ben szereztem be

A krémet 4 részre osztjuk, mindegyiket beszínezzük egy-egy választott ételszínezékkel és mindegyiket csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük. Most pedig jöhet a süti kreatív része. Tetszőlegesen felhabozzuk a muffinokat és kidíszítjük a halloweeni cukorkákkal, papírdíszekkel. A kész sütiket hűvös helyen, pl.: előszobában tároljuk fogyasztásig.

8.jpg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása