Tejturmix

Péter Dani blogja

Maracuja - passiógyümölcs torta

20200607_093752039_ios.jpg

Ez a trópusi torta a nyári bulik és születésnapok sztárja lesz. A maracuja savanykás íze, a lime zöldessége és a fehér csoki letisztult édessége tökéletes harmóniát alkot ebben a hűsítő desszertben.

20200607_093814087_ios.jpg

Az alaphoz:

  • 250 g darált zabkeksz
  • 100 g olvasztott vaj

A darált kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal és egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe.

A maracujás krémhez:

  • 250 g puha vaj
  • 200 g porcukor
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 6 db tojássárgája
  • 1 db lime és 1 db citrom reszelt héja
  • 100 g olvasztott fehér csoki
  • 100 maracujapüré (én a METRO-ban EZT a fajtát szoktam venni)
  • 750 g áttört túró
  • 150 g hideg tej
  • 20 g porzselatin

A tetejére:

  • 380 g maracujapüré
  • 6 ek porcukor
  • 20 g porzselatin
  • 2 dl habtejszín, habbá verve

A hideg tejben elkeverjük a zselatint és félretesszük. A puha vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük. Egyenként eldolgozzuk benne a tojássárgákat. Innentől kezdve minden hozzávalót egyesével elkeverünk a krémben. Miután a túró is belekerült, a hideg tejben megduzzadt zselatint felolvasztjuk a mikróban. Beleszűrjük a krémbe és gyorsan elkeverjük benne. A lehűlt alapra öntjük, a tetejét elsimítjuk és betesszük a hűtőbe éjszakára.

Másnap egy nyeles forralólábasba mérjük a maracujapürét és a porcukrot. Felforrósítjuk. A zselatint beleszórjuk és addig kevergetjük, amíg szépen feloldódik és nyoma sem marad. Kézmelegre hűtjük és a torta tetejére öntjük. Betesszük a hűtőbe 3-4 órára dermedni, majd tálalás előtt tejszínhab gömböket nyomunk rá.

20200607_093731094_ios.jpg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása