Ez a trópusi torta a nyári bulik és születésnapok sztárja lesz. A maracuja savanykás íze, a lime zöldessége és a fehér csoki letisztult édessége tökéletes harmóniát alkot ebben a hűsítő desszertben.
Az alaphoz:
- 250 g darált zabkeksz
- 100 g olvasztott vaj
A darált kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal és egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe.
A maracujás krémhez:
- 250 g puha vaj
- 200 g porcukor
- 1 tk vaníliaesszencia
- 6 db tojássárgája
- 1 db lime és 1 db citrom reszelt héja
- 100 g olvasztott fehér csoki
- 100 maracujapüré (én a METRO-ban EZT a fajtát szoktam venni)
- 750 g áttört túró
- 150 g hideg tej
- 20 g porzselatin
A tetejére:
- 380 g maracujapüré
- 6 ek porcukor
- 20 g porzselatin
- 2 dl habtejszín, habbá verve
A hideg tejben elkeverjük a zselatint és félretesszük. A puha vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük. Egyenként eldolgozzuk benne a tojássárgákat. Innentől kezdve minden hozzávalót egyesével elkeverünk a krémben. Miután a túró is belekerült, a hideg tejben megduzzadt zselatint felolvasztjuk a mikróban. Beleszűrjük a krémbe és gyorsan elkeverjük benne. A lehűlt alapra öntjük, a tetejét elsimítjuk és betesszük a hűtőbe éjszakára.
Másnap egy nyeles forralólábasba mérjük a maracujapürét és a porcukrot. Felforrósítjuk. A zselatint beleszórjuk és addig kevergetjük, amíg szépen feloldódik és nyoma sem marad. Kézmelegre hűtjük és a torta tetejére öntjük. Betesszük a hűtőbe 3-4 órára dermedni, majd tálalás előtt tejszínhab gömböket nyomunk rá.