A trifle egy angol krémdesszert, amit számos módon variálhatunk. Készülhet például brownie kockákkal és meggyel, keksszel és karamellel, de készülhet belőle trópusi változat is. Én most utóbbit hoztam el nektek, ez a legfrissebb, legkönnyebb verzió, amivel egy nyári kerti partin az összes vendéget leveheted a lábáról.
Hozzávalók:
- 500 g tejföl
- 280 g porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db lime reszelt héja és leve
- 1 tk vaníliaesszencia
- 5 db habtejszín, habbá verve
- 250 g babapiskóta
- 1 db friss ananász, pucolva és felkockázva
- 3 db mandarin vékony karikákra vágva
- 1 db barack, a fele apróra vágva, a fele pedig vékony félkarikára
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, a citrusok héjával, a lime levével és a vaníliával. Hozzáforgatjuk a felvert habtejszínt és elkezdjük összeállítani a triflet. Válasszunk esztétikus, átlátszó edényt a desszert összeállításához. A választott edényünk aljára mehet egy nagy kanállal a krémből. Az üvegedény oldalára tapasszunk fel egy-egy karikát a mandarinból. Szórjuk meg nagyobb darabkákra tördelt babapiskótával, ananásszal és az apróra vágott mandarinnal. Ezután mehet egy újabb adag krém, annyi, ami teljesen belepi a mandarin karikákat is. Mehet az edény falára a vékonyra szeletelt barackból, a krémre pedig újabb piskóta darabkák és a gyümölcsök. Folytassuk ezt a rétegezést addig, amíg marad hozzávalónk vagy amíg az edényünk engedi. Legvégül a tetejére tegyünk minden használt gyümölcsből egy keveset, egy-két darab egész babapiskótát és párat az ananász leveléből, amit előtte megmostunk és szárazra itattunk. Tegyük a hűtőbe összeállni 4 órára és fogyaszthatjuk is.