Mézes-füstölt paprikás dió
Valami egészséges, de finom rágcsálnivalóra vágynál este a TV előtt? Tökéletes választás ez az illatos, mézes-füstölt paprikás dió.
3 adaghoz:
- 230 g dió/kesu/pekán/mogyoró/pisztácia
- 1,5 ek füstölt édes paprika
- 1 ek akácméz
- 2 mk fokhagyma granulátum
- 1,5 tk só
A diót egy tálba mérjük és alaposan összeforgatjuk a mézzel és a füstölt paprikával. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 6-7 percre. Kivesszük és átforgatjuk, innentől 3 percenként ezt megismételjük, egészen addig, amíg felszáll a paprika és a dió illata, valamint láthatóan rápirult a mézes paprika. Egy nagyobb tálba átöntjük, rászórjuk a fokhagymát és a sót, majd alaposan összerázzuk. Hagyjuk teljesen kihűlni és jól záró edényben 5 napig tárolhatjuk.