Tejturmix

Péter Dani blogja

Karfiolpizza recept

Isteni karfiol alapú pizza - gyors házi szósszal, sajttal és füstölt sonkával. Ráadásul gluténérzékenyek és diétázók is bátran fogyaszthatják.

20210131_120426004_ios.jpg

Az alaphoz:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 db tojás
  • 100 g reszelt trappista sajt
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk szárított oregánó
  • só, bors

A karfiolt lemossuk, kisebb darabokra vágjuk és késes konyhagépben összeaprítjuk. Hőálló tálba tesszük, műanyag fóliával szorosan lefedjük és a mikróba tesszük 3 percre. Tiszta konyharuhába borítjuk és a mosogató felett kinyomjuk belőle a felesleges nedvességet. Tálba tesszük és alaposan összekeverjük a tojással, a sajttal, az olajjal és a fűszerekkel. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és enyhén olajos kézzel, kerek formát nyomkodunk belőle. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A szószhoz:

  • 150 g paradicsompüré
  • 1 tk sörélesztőpehely (elhagyható)
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • só, bors

A tetejére:

  • 80 g feketeerdei sonka
  • 100 g mozzarella
  • parmezánforgács
  • választott friss zöldfűszer
  • sópehely

A szósz hozzávalóit egy nyeles forralóba mérjük. Miután felrottyant, takarékra vesszük a lángot és folyamatosan kevergetve 5-8 perc alatt sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A szószt az elkészült alapra kenjük, mehet rá a sonka és a mozzarella is. A sütőt grillezőre állítjuk és megpirítjuk alatta a pizzát. Miután megpirult és kivettük, megszórjuk friss zöldfűszerrel, sóval és parmezánnal.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása