Tejturmix

Péter Dani blogja

Epres fánk muffin

20210922_100840920_ios.jpg

20210922_100910510_ios.jpg

Amerikai epres fánk, muffin formájában. Ízében és állagában megtévesztésig hasonlít az amerikai filmekből és fánkozókból jól ismert, rózsaszínű, epres fánkra.

12 darabhoz

A muffinhoz:

  • 70 g kókuszolaj, szobahőmérsékletű
  • 80 g vaj, szobahőmérsékletű
  • 100 g kristálycukor
  • 70 g barnacukor
  • 2 db tojás
  • 1,5 tk sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 mk só
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 280 g liszt
  • 240 g tejföl
  • 160 g eperdzsem

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra és kenjük ki olajjal a muffintepsi 12 horpadását. Keverjük habosra a kókuszolajat és a vajat a kétféle cukorral. Egyenként keverjük bele a tojásokat. Adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a vaníliát és keverjük össze alaposan. Adjuk hozzá 3 részletben a lisztet, közte pedig 2 részletben a tejfölt. Töltsük félig a kiolajozott horpadásokat a masszával, a közepére tegyünk 2 tk dzsemet, azt pedig fedjük be 1 ek masszával. Végül 3/4 részig legyen minden horpadás. Toljuk az előmelegített sütőben és süssük aranybarnára 17-19 perc alatt, illetve tűpróbáig. Kivéve, hagyjuk hűlni 10 percet a formában.

A szóráshoz:

  • 120 g olvasztott vaj
  • 20 g liofilizált (fagyasztva szárított) eper
  • 75 g kristálycukor
  • 1 csipet só

A liofilizált epret egy kávédarálóban vagy mozsárban őröljük porrá és keverjük össze a cukorral és a sóval. Az muffinokat kenjük be az olvasztott vajjal és hempergessük meg az epres cukorban, sorakoztassuk rácsra és hagyjuk állni 10 percet.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása