Tejturmix

Péter Dani blogja

Egyszerű házi kenyér

Ez a néhány mondatos leírás nem ámítás, nem átverés. Mindent egyszerűen összegyúrunk, éjszaka pihenés a hűtőben, másnap sütés és egy mennyei, ropogós héjú, illatos házi kenyér a végeredmény.

20220227_110219640_ios.jpg

1 veknihez:

  • 900 g liszt
  • 550 g víz
  • 2 ek étolaj
  • 2 tk só
  • 14 g instant élesztő

Minden hozzávalót mérjünk a konyhagép üstjébe és a dagasztókampót használva dolgozzuk össze. Nem kell agyondolgozni, mert akkor nagyon tömör lesz a végeredmény. Takarjuk le konyharuhával és tegyük éjszakára a hűtőbe. Másnap lazán átgyúrjuk kézzel, sütés előtt és egy szilikonos sütőpapírral bélelt jénaiba fektetjük, megkenjük vízzel, 3-4 helyen beirdaljuk és betoljuk a 220 fokos sütőbe 60 percre, illetve tűpróbáig. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása