Ez a néhány mondatos leírás nem ámítás, nem átverés. Mindent egyszerűen összegyúrunk, éjszaka pihenés a hűtőben, másnap sütés és egy mennyei, ropogós héjú, illatos házi kenyér a végeredmény.
1 veknihez:
- 900 g liszt
- 550 g víz
- 2 ek étolaj
- 2 tk só
- 14 g instant élesztő
Minden hozzávalót mérjünk a konyhagép üstjébe és a dagasztókampót használva dolgozzuk össze. Nem kell agyondolgozni, mert akkor nagyon tömör lesz a végeredmény. Takarjuk le konyharuhával és tegyük éjszakára a hűtőbe. Másnap lazán átgyúrjuk kézzel, sütés előtt és egy szilikonos sütőpapírral bélelt jénaiba fektetjük, megkenjük vízzel, 3-4 helyen beirdaljuk és betoljuk a 220 fokos sütőbe 60 percre, illetve tűpróbáig. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.