French toast, amit bárki könnyedén beilleszthet a diétájába vagy egészséges táplálkozásába. A kenyeret valami egészen érdekes és egészséges dologra cseréltem, a végeredmény egyszerűen tökéletes, french toast élményt kapunk.
6 adaghoz:
- 180 g zabpehely
- 480 g (növényi) tej
- 1 csipet só
- 2 db tojásfehérje
Egy nyeles lábasba mérjük a zabpelyhet, a tejet és a sót. Felforraljuk és közepes lángon, folyamatosan kevergetve 5 percig főzzük. A tűzről levéve alaposan elkeverjük benne a tojásfehérjét. Simítsuk egy vékonyan kiolajozott, szögletes edénybe. Ne nyomkodjuk le nagyon, inkább legyen kicsit morzsolódós, de ne legyen az edény aljába tömörítve, mint egy sajttorta kekszes alapja. Takarjuk le és tegyük a hűtőbe éjszakára.
- 2 db egész tojás
- 60 g (növényi) tej
- 2 ek méz
- 1 tk fahéj
- 2 tk vaníliaesszencia
- 1 ek kukoricakeményítő
Másnap borítsuk egy deszkára a zabot, vágjuk 6 téglalapra és mindegyiket szurkáljuk meg 5-6 helyen fogpiszkálóval. Az edényt ne mossuk el, csak egyszerűen mérjük bele az alapanyagokat és keverjük csomómentesre. Tegyük bele a zabszeleteket és hagyjuk amíg, megszívja magát a tojásos keverékkel, 10 perc után érdemes megfordítani. Egy serpenyőben hevítsünk 1 ek vajat és közepes lángon, oldalanként 3 perc alatt süssük mindegyiket aranybarnára. Tálaljuk gyümölcsökkel, cottage cheese-zel, mogyoróvajjal vagy joghurttal