Tejturmix

Péter Dani blogja

Egyszerű házi eperdzsem

Hozzávalók:
500 g eper (nettó - csumázva, tisztítva)
100 g kristálycukor

100 g nádcukor
fél citrom leve

dsc_0453.JPG

Az epret kicsumázzuk, alaposan megmossuk és nagyjából összevágjuk. Egy lábasban, amiben majd főzni szeretnénk, összeforgatjuk az epret a nádcukorral és a kristálycukorral, majd egy éjszakára lefedve hűtőbe tesszük.

dsc_0105.JPG

Másnapra levet enged a gyümölcs, amit leöntünk róla (ezt szörpnek nyugodtan elfogyaszthatjuk, vagy epres szirupként felhasználható egy limonádéban), ráfacsarjuk a fél citrom levét, öntünk rá 1 dl vizet és fél óra alatt lassú tűzön sűrűre főzzük.

Tiszta és meleg befőttesüvegbe töltjük, száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása