1 gáztepsihez:
- 500 g liszt
- 1 tk só
- 250 g víz
- 1 tk cukor
- 25 g friss élesztő
A langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt és hagyjuk felfutni. A sóval elkevert liszthez öntjük és kidolgozzuk. Ha nagyon ragacsos, adjunk hozzá még egy kevés lisztet — a tészta álljon össze és váljon el az edény falától. Tegyük kiolajozott tálba, fedjük le és meleg helyen hagyjuk kelni 2 órát. Borítsuk szilikonos sütőpapírral bélelt gáztepsire és olajos kézzel igazgassuk a tepsibe. Mehetnek rá a kedvenc feltéteink: fokhagymás tejföl, kolbász, bacon, zsírszalonna, hagyma, sajt. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, 20-25 percre, illetve amíg a feltét megpirul és a tészta átsül — utóbbit ellenőrizzük tűpróbával.