Tejturmix

Péter Dani blogja

Kenyérlángos

6d120bd2-7ecb-470b-aca6-0fcb5c6a1da3.jpeg

1 gáztepsihez:

  • 500 g liszt
  • 1 tk só
  • 250 g víz
  • 1 tk cukor
  • 25 g friss élesztő

A langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt és hagyjuk felfutni. A sóval elkevert liszthez öntjük és kidolgozzuk. Ha nagyon ragacsos, adjunk hozzá még egy kevés lisztet — a tészta álljon össze és váljon el az edény falától. Tegyük kiolajozott tálba, fedjük le és meleg helyen hagyjuk kelni 2 órát. Borítsuk szilikonos sütőpapírral bélelt gáztepsire és olajos kézzel igazgassuk a tepsibe. Mehetnek rá a kedvenc feltéteink: fokhagymás tejföl, kolbász, bacon, zsírszalonna, hagyma, sajt. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, 20-25 percre, illetve amíg a feltét megpirul és a tészta átsül — utóbbit ellenőrizzük tűpróbával.

 

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása