Ajánlott természetes ételfestékeket használni!
Kb. fél gáztepsihez
Hozzávalók:
1 db közepes méretű alma
15 g levélzöld vagy 15 g sötétpiros természetes ételfesték
fél citrom leve
Előmelegítjük a sütőt, "alsó-felső sütésen" 100°C-ra. Az almát hosszában hajszálvékonyra szeleteljük - vagy az uborkagyalut segítségül hívhatjuk - héjával és magházával együtt. Egy kis müzlistálba tesszük a szeleteket, ráöntjük a 15-20 g természetes ételfestéket, ráfacsarjuk a fél citrom levét és alaposan összekeverve, 30 percig hagyjuk pácolódni. Ha letelt a fél óra, a gáztepsire sütőpapírt teszünk és szorosan egymás mellé ráfektetjük az almaszeleteket, amiről a fölös festéket konyhai papírtörlővel leitattuk. Betesszük szárítani a sütőbe és 1,5 óra múlva egyesével megforgatjuk mindegyik szeletet és további 1,5 órát szárítjuk. Kihűtjük a chipset és papírzacskóban tároljuk.
A színezéshez a Desszertmester.hu természetes ételszínezékeit használtam.