Tejturmix

Péter Dani blogja

Túrós pogácsa

Na jó, tudom, nem kerek, de attól még pogácsa! Nagyon egyszerűen elkészíthető és valami eszméletlenül finom. Meg persze ilyen szép rétegesre sül, mint ha csak egy pékségből vagy cukrászdából rendelted volna.

20211209_110407700_ios.jpg

Hozzávalók:

  • 600 g liszt
  • 30 g friss élesztő
  • 100 g zsíros tej
  • 1 tk kristálycukor
  • 250 g vaj
  • 250 g túró
  • 300 g reszelt trappista 
  • 175 g tejföl
  • 3+1 db tojássárgája
  • 1 ek só

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukor társaságában. A tejfölt kikeverjük 3 db tojássárgájával. A lisztet egy nagy tálba mérjük, belekeverjük a sót és elmorzsoljuk benne a felkockázott hideg vajat. Mehet hozzá a felfutott élesztő, a tojássárgás tejföl és a túró. Gyors mozdulatokkal - mintha linzertésztát készítenénk - gyúrjuk össze, majd hagyjuk pihenni 1/2 órát a pulton.

Nyújtsuk ki 1 cm vékonyra, szórjuk meg a sajt kétharmadával és szorosan tekerjük fel - mintha kakaós csigát készítenénk. Csomagoljuk műanyag fóliába és tegyük a hűtőbe 1/2 órára. Nyújtsunk a roládból egy 3-3,5 cm vastag téglalapot, kenjük meg a maradék 1 db tojássárgájával, szórjuk meg a maradék sajttal és vágjuk 4x4 cm-es kockákra egy éles késsel. Sorakoztassuk egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire és toljuk be a 200 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, illetve amíg aranybarna lesz. A tepsin hagyjuk kihűlni. 

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása