Tejturmix

Péter Dani blogja

Gyors citromos kókuszkenyér

Citrom. Citrom, citrom, citrom. Így február végén nincs is frissítőbb ennél a nagyon gyorsan összedobható citromos kókuszkenyérnél. Kifejezetten jól esik, szinte élénkít a több hónapnyi diós, mézes vagy sütőtökös desszertidőszak után. Szép hetet mindenkinek!

dsc07304.JPG

A kókuszkenyérhez:
220 g liszt
150 g kristálycukor
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
115 sózott vaj, olvasztva, kicsit lehűtve
225 g zsíros tejföl
2 db tojás
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé
3/4 teáskanál citromkivonat
1/2 teáskanál kókuszkivonat
45 g kókuszreszelék

A tetejére:
125 g porcukor
2 evőkanál Monin kókuszszirup
2 evőkanál citromlé
díszítéshez kókuszchips

Egy 10x20 cm-es püspökkenyérformát kizsírozunk és kilisztezünk, a sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy nagy keverőtálra lesz szükségünk, amibe összeszitáljuk a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Közben egy másik tálban kikeverjük az olvasztott vajat a tejföllel, a tojással, a citromhéjjal, a citromlével és a kivonatokkal. A nedves anyagokat összevegyítjük a szárazzal, mintha muffint készítenénk. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is és betoljuk az előmelegített sütőbe 50-55 percre, illetve tűpróbáig. Ha nagyon barnulna a teteje tegyünk rá egy sütőpapírt vagy alufóliát. Miután kivettük a sütőből 10 percig pihentetjük a formában, majd körbevágjuk, kiborítjuk és egy rácson teljesen kihűtjük.

dsc07301.JPG

Közben elkészítjük a mázat. Egy kisebb keverőtálba szitáljuk a porcukrot és csomómentes, sűrű mázzá keverjük a kókuszsziruppal és a citromlével. A lehűlt kenyérre csorgatjuk és rusztikusan megszórjuk kókuszchips-szel. 

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása